Як відкрити точку з шаурмою: сума інвестицій та деталі

Як відкрити точку з шаурмою

Фаст-фуд користується шаленою популярністю в Україні. Це відмінна ідея для бізнесу, яка приноситиме прибуток у будь-який період. Розглянемо в статті, як відкрити точку з шаурмою та скільки це коштуватиме.

Як відкрити точку з шаурмою

Чому шаурма така популярна? Її полюбляють за доступну ціну, відмінний смак та швидке приготування.

Точка з шаурмою – вдала ідея для бізнесу, яка приносить великий заробіток. Для відкриття необхідна відносно невелика сума, тому така справа доступна багатьом.

Перед початком прочитання запрошу підписатись на мій Телеграм-канал. Публікую там інформацію про заробіток, бізнес-ідеї, криптовалюту. Знайдете багато цікавого.

Обираємо локацію та досліджуємо ринок

На успішність бізнесу в першу чергу впливає місце розташування точки з шаурмою. Якщо оберете невдалу локацію, то понесете збитки. Саме тому до вибору необхідно підійти максимально уважно.

Зосередьте увагу на:

  • бізнес-центрах;
  • вокзалах, зупинках транспорту;
  • центральних частинах міста;
  • навчальних закладах (універах);
  • жвавих спальних районах.

Стежте за тим, щоб поруч з вашим бізнесом завжди було багато людей.

Конкуренція висока, тому подумайте, чим можете вирізнятись серед інших продавців шаурми. Вигадайте програму лояльності, додавайте унікальні інгредієнти, робіть знижки. Клієнти це оцінять.

Документи для ведення діяльності

Наступний крок – оформлюємо документи для легальної роботи. Знадобиться:

  1. відкрити ФОП (2-га група з єдиним податком);
  2. оформити РРО – касовий апарат;
  3. отримати дозволи від усіх санітарних служб;
  4. укласти договори на вивезення сміття та оренду місця;

Обладнання та постачальники

На локації зробіть невеличкий ремонт, адже ваш бізнес повинен виглядати охайно, чисто та красиво. Додайте красиві вивіски, щоб люди звертали увагу.

Обладнайте кухню вертикальним грилем для м’яса, придбайте витяжку, робочі поверхні, кухонне приладдя, холодильники для зберігання продуктів та напоїв. Не забудьте про касовий апарат.

Смак шаурми залежить від того, якісні продукти чи ні. Не економте на якості, адже ви хочете успішний бізнес та схвальні відгуки, чи не так?

Оберіть надійних постачальників овочів, м’яса, соусів. Велику увагу зверніть на лаваш. Якщо він розвалюватиметься й матиме поганий смак, то клієнти повторно у вас шаурму купувати не будуть.

Не зупиняйтеся лише на шаурмі. Додайте каву, варіанти для веганів, унікальні начинки та соуси.

Персонал та розкрутка бізнесу – як відкрити точку з шаурмою

Після відкриття певний час можна працювати самостійно, але в ідеалі найняти двох кухарів, які працюватимуть позмінно. А також бухгалтера, щоб не мати проблем з податками. Для невеликої точки цього достатньо. Якщо хочете відкривати шаурму в більшій локації, то знадобиться кілька кухарів, прибиральниця.

Як залучити клієнтів?

  • одразу створіть сторінки в соцмережах та знімайте ролики в Тік Ток, Інсту, публікуйте страви, цікавинки;
  • зверніться до СММ, щоб запустити рекламу по геолокації;
  • після відкриття пропонуйте акції: до прикладу, перші 50 людей отримують безкоштовний напій або щось інше;
  • співпрацюйте з доставками типу Bolt Food чи Glovo.

Вартість відкриття та прибуток точки з шаурмою

Спробуємо сформувати орієнтовний бюджет, необхідний для відкриття. Точну суму назвати нереально, адже вартість продуктів постійно зростає, а оренда і комуналка в різних населених пунктах теж відрізняється.

  1. оренда обійдеться в 10-15 тисяч гривень щомісяця;
  2. зарплата працівникам – по 15 000 + бонуси (2 працівника, бухгалтер окремо по домовленості);
  3. обладнання точки – 50 000 – 100 000 гривень, адже є різниця купувати нову техніку чи вживану;
  4. придбання продуктів – 20-30 тисяч щомісяця;
  5. податки – вирахувати складно, залежить від обсягів продажів.

Вкластися до 150 тисяч цілком реально. Декому вдається відкрити навіть дешевше.

Який прибуток?

Середня вартість шаурми складає орієнтовно 100-120-150 гривень в залежності від регіону. Давайте рахувати по 120, щоб було більш-менш адекватно.

Якщо кожного дня продавати по 50 порцій, то за день можна заробляти 6 000 гривень “брудного доходу”. Мінусуємо зарплату, інгредієнти, оренду та податки.

Виходитиме 2-3 тисячі чистого заробітку. Але суму можна збільшити, адже люди купують напої, додаткові смаколики, тому вийде більше.

Висновок.

Як відкрити точку з шаурмою ви дізналися. У статті поверхневий опис цього процесу, але вкладення і документи цілком зрозумілі. Це прибутковий бізнес, якщо обрати правильну локацію, продукти та працівників. Окупність точки зазвичай складає 3-6 місяців.

Читайте більше матеріалів про бізнес-ідеї:

Опублікував(ла)Rostyslav Keverskiy
Вітаю на ресурсі "Як заробити гроші". Я Ростислав Кеверський. Закінчив факультет журналістики та маю багаторічний досвід роботи у топових ЗМІ України. Після понад 5 років роботи в новинній журналістиці дали мені чимало знань, тому вирішив створити власний блог та ділитися з вами цінною інформацією. Із 2018 року пишу на тему фінансів, заробітку, бізнес-ідей. Перевіряю різноманітні способи заробітку, тестую ресурси, викриваю шахраїв. Ну і створюю про це матеріали. Переглядайте мої статті та будьте в курсі актуальних новин зі світу заробітку.
Попередній запис
Міжнародна доставка вантажів з Китаю в Україну
Наступний запис
Бізнес на курях в Україні: вартість відкриття та заробіток
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *