Фудтрак як бізнес
В Україні дедалі більшою популярністю користуються нові формати кафе з оригінальними дизайнами. Вони привертають увагу відвідувачів та приносять непоганий прибуток. Розглянемо прибутковий бізнес – фудтрак або ж фургон із їжею на колесах.
Наразі такий вид бізнесу в нашій державі не надто поширений, однак за кордоном користується шаленою популярністю.
Фудтрак – що це таке
Наприкінці 19-го століття фудтрак придумали у США. Це автомобільний причіп або фургон, який переобладнують для зберігання, приготування та продажу готової їжі. Розміщується обладнання для роботи та мобільна кухня. Персонал – 1-2 людини.
Кухня на колесах може конкурувати із кафе. Найкраще – обирати таке авто, яке зможе пересуватися та змінювати локації для торгівлі.
Відвідувач контактує з кухарем та має можливість побачити весь процес приготування їжі. Це цікаве заняття, за яким багато-хто готовий спостерігати.
Що продавати у фудтраці
Найкраще торгувати шаурмою, кавою, хот-догами, піцою, бургерами та іншою класичною їжею. Влітку обов’язково потрібно додати до меню охолоджені напої та морозиво. Невеликого фургончика для цього цілком вистачить. Можна продавати італійську, американську або корейську вуличну їжу. Такий формат точно залетить на «ура».
Чи вигідний фудтрак як бізнес
Без сумніву – так! Фургончик мобільний, для старту необхідні невеликі інвестиції. Звичайне кафе відкрити важче та набагато дорожче, а кафе на колесах – просто та швидко. Плюсами є короткі строки запуску та хороша окупність.
Читайте усі найновіші та найцікавіші новини у нашому телеграмі.
При розробці проєкту варто звертати увагу на вартість продажу їжі та швидкість приготування.
У наступних новинах проговоримо про те, як скласти бізнес-план для фудтраку, обрати місце для розміщення, які документи потрібно для початку діяльності та як обрати та обладнати фудтрак.
Читайте більше матеріалів про бізнес-ідеї: