яблучний штрудель, кулінарія, рецепт

Ідеальний яблучний штрудель лише за 30 хвилин: простий рецепт

Якщо у вас немає часу на приготування десерту, тоді чудовим варіантом стане яблучний штрудель. Він неймовірно смачний та легкий у приготуванні.

Рецептом дуже смачного штруделя з яблуками, корицею та ваніллю поділився кулінар Анатолій Добровольський в Instagram. Про це сайт “Подорож Україною” пише з посиланням на інформацію від “РБК-Україна”.

Зокрема, такий десерт стане чудовим частуванням до чаю, або святкового столу.

Інгредієнти для приготування

  • Тісто листкове бездріжджове – 500 г;
  • Яблука – 1 кг;
  • Горіхи – 50 г;
  • Родзинки – 100 г;
  • Масло вершкове – 70-100 г;
  • Кориця мелена – 1/2 ст. л;
  • Ванільний цукор – 1/2 ст. л;
  • Яйце куряче – 1 шт;
  • Цукрова пудра – 1-2 ст. л;
  • Борошно на підпилок робочого місця – 1 ст. л.

Як готувати

Спочатку залийте родзинки окропом й залиште на деякий час. Потім яблука почистіть та наріжте кубиком. Після цього візьміть горіхи та подрібніть їх ножем. Далі перекладіть нарізані яблука на сковороду та протушкуйте 3-4 хвилини. Перекладіть їх миску, додайте корицю, ванільний цукор, родзинки, горіхи та перемішайте.

Потім розкачайте тісто та викладіть на середину штруделя начинку, присипте її цукровою та зверху на начинку покладіть вершкове масло, акуратно поверніть. Перекладіть готовий штрудель на деко застелене пергаментом, збийте яйця та змастіть пиріг. Поставте десерт в духовку на 20-25 хвилин при 180°C.

Переглянути відео приготування яблучного штруделя можна ТУТ.

Читайте також: Простий рецепт вишуканого та водночас легкого бананового торта з вершками.

Попередній запис
Банановий торт із вершками: простий рецепт на День святого Валентина
Наступний запис
Готуємо ідеальне тонке тісто для піци за 20 хвилин: рецепт приготування
Залишити відповідь
Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов'язкові поля позначені *